Το ελαιόλαδο είναι ένα αγαθό της γης το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της Ελλάδας και τις παραδόσεις της. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, το ελαιόλαδο κατέχει υψηλή θέση στη ζωή και τη συνείδηση των ανθρώπων για τις πολλαπλές χρήσεις του, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία.

Το ελαιόλαδο στην ιστορία

Αρχαιολογικές μελέτες και ανασκαφές επιβεβαιώνουν την παραγωγή και την χρήση του ελαιόλαδου σε ολόκληρη την Ελλάδα ήδη από τη Μινωική Κρήτη και τις Μυκήνες. Ο Όμηρος αποκαλεί το ελαιόλαδο «υγρό χρυσό» και για τη μυθολογία η ελιά είναι θεϊκό δώρο που πρόσφερε η θεά Αθηνά στην πόλη της Αθήνας κι έτσι η πόλη πήρε το όνομά της για να την τιμήσει. Ιπποκράτης περιγράφει περισσότερες από εξήντα φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιόλαδου, ενώ σε συνδυασμό με το σιτάρι και το κρασί αποτελούν τη βάση της ιπποκρατικής διατροφής.

Ελαιόλαδο και υγεία

Η σύγχρονη ιατρική έρχεται να επιβεβαιώσει τις πεποιθήσεις των αρχαίων και του Ιπποκράτη για τη συμβολή του ελαιόλαδου στην ανθρώπινη υγεία. Επιστημονικές έρευνες έχουν εντοπίσει στο ελαιόλαδο ευεργετικές ουσίες που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του οργανισμού μέσα από τη συστηματική κατανάλωση.

Μεταξύ άλλων, το ελαιόλαδο:

Ευνοεί την επιδερμίδα, με τη βοήθεια της Βιταμίνης Ε, που βοηθά την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης.

Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, χάρη στις πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη και την ελαιασίνη.

Προστατεύει την καρδιά βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και γλυκόζης στο αίμα.

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Από όλες τις κατηγορίες ελαιόλαδου, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι αυτό που διατηρεί σε υψηλότερο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες, το φρουτώδες άρωμα και την πλούσια και ιδιαίτερη γεύση της ελιάς. Είναι προϊόν φυσικών και μηχανικών διαδικασιών που δεν το αλλοιώνουν και είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική διεργασία. Η οξύτητά του δεν ξεπερνά το 0,8%.

Βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Son of the lion

Στη LACON στοχεύουμε στην συστηματική παραγωγή ελαιόλαδου της υψηλότερης ποιότητας. Ασκούμε βιολογικές πρακτικές στα χωράφια μας και μεθόδους επεξεργασίας που σέβονται τους καρπούς και τον χυμό τους. Το αποτέλεσμα μάς επιβραβεύει κάθε φορά.

Απολαύστε τη μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμα του βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Son of the Lion.